Home >> Wetenswaardigheden

Tuinontwerp

Een goede basis van een tuin begint bij een goed en doordacht tuinontwerp. Wij maken dit in samenspraak met u, we luisteren naar uw wensen en kijken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van de tuin zijn. Bij dit ontwerp leveren we een gespecificeerde offerte van uren en materialen. Ook kunnen wij een gespecificeerd beplantingsplan voor u maken.


Tuinaanleg

Gedurende het hele jaar door is tuinaanleg en –renovatie mogelijk. In extreem droge periodes en bij vorst kan het voorkomen dat het inplanten van de tuin uitgesteld moet worden.

    

    


Tuinonderhoud

Tuinonderhoud kan het hele jaar door plaatsvinden. De meeste snoeiwerkzaamheden vinden in het voorjaar plaats. Na deze snoeibeurt is het raadzaam om de tuin van meststoffen te voorzien.

Fruitbomen moeten al eerder gesnoeid worden, namelijk in januari of februari. Beuken, buxus, coniferen en taxus kunnen het beste in juni of juli gesnoeid worden. Voor beuken is het raadzaam deze in oktober nog een keer te snoeien.
 
Wij kunnen het snoeiafval voor u afvoeren of (indien mogelijk) versnipperen.
 
De beste tijd voor gazonrenovatie is in het voorjaar en in het najaar. Wij kunnen met behulp van een verticuteermachine uw gazon verticuteren en daarna van de benodigde meststoffen voorzien. Ook is het mogelijk om een nieuw gazon aan te leggen. Dit kan door middel van inzaaien of het leggen van graszoden. De nieuwe aanleg is het hele jaar door mogelijk, met uitzondering van vorstperiodes.
 
                              VOOR                                                                                                  NA

                

 

                              VOOR                                                                                                  NA

               


Sierbestrating

Wij kunnen uw tuin voorzien van nieuwe sierbestrating. Te denken valt aan het terras, de tuinpaden en de oprit. Maar ook hergebruik van bestaande bestratingsmaterialen is uiteraard mogelijk Ook kan nieuw bestratingsmateriaal gecombineerd worden met bestaand bestratingsmateriaal.

Een combinatie van bestaande bestrating met nieuwe bestrating:

              


Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

Naast tuinontwerp, tuinaanleg en-onderhoud en het leggen van sierbestrating kunnen wij tevens kleine graafwerkzaamheden voor u verrichten. Ook leveren wij kleine hoeveelheden zand en grind bij u thuis.